Greek Subaru Enthusiasts Club
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  

Μοιραστείτε | 
 

 Πληροφοριες για το αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων – Athens Circuit

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ANAR
Moderator
Moderator
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 23334
Ημερομηνία εγγραφής : 23/07/2010
Ηλικία : 40
Τόπος : Ωρωπος

ΔημοσίευσηΘέμα: Πληροφοριες για το αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων – Athens Circuit    Τετ Μαρ 07, 2012 6:05 am

Πληροφοριες για το αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων – Athens CircuitΠίστα Αυτοκινητοδρομίου

Το αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων – Athens Circuit - είναι η πρώτη πίστα αυτοκινήτου που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα στις παρυφές της πόλης των Μεγάρων. Μόλις 35km από το κέντρο της Αθήνας, 5 λεπτά από την έξοδο της Αττικής Οδού στην Ελευσίνα και 700m από το σταθμό του προαστιακού σιδηροδρόμου. Έχει εύκολη πρόσβαση, μέσω του ανισόπεδου κόμβου Πάχης - Μεγάρων της Νέας Εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου στο 41ο χλμ.

Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1994 και η λειτουργία της το 1998. Καλύπτει 200 στρέμματα, έχει μήκος 2,100m και μέσο πλάτος 11m – 12 στη σχάρα εκκίνησης.

Στα 13 χρόνια λειτουργίας του, ο μοναδικός πολυχώρος του Athens Circuit, που μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε δραστηριότητας, έχει φιλοξενήσει εθνικές και διεθνείς εκδηλώσεις εργοστασίων αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, μεταξύ των οποίων εκδηλώσεις της Mac Laren, της Prodrive, το Ferrari meeting, εκθέσεις βαρέων οχημάτων και φυσικά αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών Ελληνικών πρωταθλημάτων ακόμα και αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος SUPERMOTARD.Κανονισμός Ασφαλείας

Η χρήση του αυτοκινητοδρομίου υπόκειται σε κανόνες ασφαλείας, οι οποίοι είναι απαραίτητο να τηρούνται κατά γράμμα, για την εύρυθμη λειτουργία του και την αποφυγή ατυχών συμβάντων. Η τήρησή τους είναι υποχρεωτική για όλους χρήστες, οι οποίοι αναλαμβάνουν επίσης την υποχρέωση να ακολουθούν τις οδηγίες του προσωπικού του αυτοκινητοδρομίου. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τους κανόνες ασφαλείας ή τις οδηγίες του προσωπικού, οι παραβάτες θα αποβάλλονται από το αυτοκινητοδρόμιο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

1. Μέσα στην πίστα και τους περιβάλλοντες χώρους διαφυγής επιτρέπονται μόνο οχήματα και όχι πεζοί. Οι πεζοί κινούνται στους κλειστούς χώρους, στο χώρο των «πιτς», στην εξέδρα θεατών και στον περιφραγμένο διάδρομο που οδηγεί σ' αυτή. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης το προσωπικό διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει τη χρήση της πίστας, μέχρι να απομακρυνθούν οι πεζοί από το χώρο της

2. Οι οδηγοί οχημάτων υποχρεούνται να φορούν κράνος και ζώνες ασφαλείας.

3. Οι οδηγοί των οχημάτων που κινούνται στην πίστα πρέπει να είναι ενήλικοι και υποχρεούνται να διαθέτουν άδεια οδήγησης της Ελληνικής Δημοκρατίας ή των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή εν ισχύ διεθνή άδεια οδήγησης, για τον τύπο του οχήματος που οδηγούν στην πίστα.

4. Η οδήγηση στην πίστα γίνεται για την βελτίωση των οδηγικών ικανοτήτων των χρηστών και τη δοκιμή των οχημάτων τους. Απαγορεύεται ρητά κάθε είδους συναγωνισμός, ακόμα και από οδηγούς με αγωνιστική άδεια οδήγησης. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η πραγματοποίηση αυτοσχέδιων αγώνων μεταξύ δύο ή περισσοτέρων χρηστών, η λειτουργία της πίστας θα διακόπτεται και οι παραβάτες θα αποβάλλονται άμεσα.

5. Οχήματα που κινούνται με την ίδια ταχύτητα υποχρεούνται να τηρούν απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους. Σε περίπτωση που όχημα που κινείται με υψηλότερη ταχύτητα πλησιάσει άλλο που κινείται πιο αργά, ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος υποχρεούται να διευκολύνει το ταχύτερο όχημα να τον προσπεράσει.

6. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων και των Track Days απαγορεύεται ρητά κάθε αγωνιστική δραστηριότητα εντός του αυτοκινητοδρομίου, η είσοδος αγωνιστικών αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων με θόρυβο άνω των 95db απαγορεύεται.

7. Οι οδηγοί πρέπει να αποφεύγουν τις υπερβολές και να κινούνται πάντα μέσα στα πλαίσια της κοινής λογικής. Δεν επιτρέπεται να εξαντλούν το όριο του οδοστρώματος, να πατούν στους χώρους διαφυγής και να γεμίζουν χώματα την πίστα. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα αποβάλλονται αμέσως.

8. Δεν πρέπει επίσης να σταματούν σε κανένα σημείο της πίστας παρά μόνον στα pits. Αν για οποιοδήποτε λόγο (κούραση, βλάβη..κλπ) θέλουν να σταματήσουν οφείλουν να οδηγήσουν με ασφάλεια τη όχημα τους στα pits. Κατά την έξοδο τους από την πίστα και την είσοδό τους στα pits, οφείλουν να προειδοποιήσουν τους οδηγούς που ακολουθούν για την πρόθεσή τους, με την χρήση αριστερού φλας.

9. Σε περίπτωση ατυχήματος όλοι οι οδηγοί οφείλουν να ανακόπτουν αμέσως ταχύτητα και να βγαίνουν στο χώρο των «πιτς», για να διευκολύνεται η απομάκρυνση των εμπλεκομένων στο ατύχημα οχημάτων και οδηγών και ο καθαρισμός της πίστας.

10. Σε περίπτωση ολίσθησης και εξόδου κάποιου οχήματος σε χώρο διαφυγής, ο οδηγός του υποχρεούται να περιμένει να περάσουν όλα τα οχήματα που ακολουθούν, πριν επαναφέρει το δικό του στην πίστα, προσέχοντας να μη παρασύρει χώματα στο οδόστρωμαΑπλές συμβουλές για αρχάριους

1. Η πίστα είναι κατασκευασμένη για γρήγορη και αγωνιστική οδήγηση, για αγωνιστικούς «κανόνες», με αγωνιστικές γραμμές και αντίστοιχο τρόπο συμπεριφοράς εντός της. Δεν πάμε για βόλτα στην πίστα αλλά για να μάθουμε τους «κανόνες» της και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ανάλογα ώστε να μπορούμε να κινηθούμε γρήγορα και με ασφάλεια.

2. Το άθλημα είναι επικίνδυνο. Και για σας και για το όχημα σας.

3. Η έξοδος είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που απλά μπορεί να μην συμβεί αυτή τη φορά σε σας. Γι' αυτό προετοιμαζόμαστε κατάλληλα, και ψυχολογικά και σωματικά.

4. Οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν παρέχουν κάλυψη σε περιβάλλον πίστας. Άρα αν συμβεί κάτι είναι δικό σας ρίσκο που δεν θα πληρώσει κανείς άλλος εκτός από εσάς.

5. Για την ασφάλεια όλων, είναι απαραίτητη η καλή λειτουργία του οχήματος και η ποιότητα/παλαιότητα των αναλώσιμων, ιδίως των ελαστικών της ανάρτησης και των φρένων.

6. Αν είστε άπειροι φροντίστε να αποκτήσετε εμπειρίες κινούμενοι αργά στην αρχή και επιταχύνοντας σταδιακά. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να είστε σίγουροι για τις κινήσεις σας.

7. Η οδήγηση σε πίστα δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να συγκριθεί με το δρόμο. Αυτά που μπορεί να γίνουν, αυτά που μπορείτε να κάνετε εκεί μέσα, μπορούν να γίνουν με μέγιστή ασφάλεια και σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα απ' ότι στον πιο καλοστρωμένο και άδειο από αυτοκίνητα και μπαριέρες δρόμο. Η απόλαυση είναι μοναδική, αλλά και απαιτητική.

8. Ζητήστε βοήθεια από το προσωπικό της πίστας ή αποτανθείτε σε σχολές ασφαλούς και αγωνιστικής οδήγησης.

www.athenscircuit.gr
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Πληροφοριες για το αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων – Athens Circuit
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
SCOOBYLAND :: ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-
Μετάβαση σε: